ANASAYFA HABERLER KUTUPHANE KURALLAR FORUM KAYIT OL
Alışveriş Kuralları
Son Güncelleme Tarihi: 27.03.2021
Alışveriş Kuralları

Destan: Ejderha Savaşları'nda alışveriş serbesttir. Burada uyulması gereken kurallar şunlardır: Madde 1. Pushing ve aktarımlar, Madde 8. Buglardan ve program hatalarından istifade edilmesi, Madde 9. Telif haklarının ihlali, Madde 12. Oyuna giriş bilgilerinin aktarılması/çalınması, bu bilgilere ulaşılmaya çalışılması, Madde 13. Oyun içi hizmetleri ekonomik çıkar amacıyla kötüye kullanılmak, Madde 14. Dolandırıcılık, Madde 15. Oyun içinde kırıcı davranışlarda bulunmak

Anlaşmasız yapılan alışverişlerde geri ödeme yapılmaz.

İlgili forum sayfalarında, iki oyun karakterinin gönüllü olarak sözleşme yapma imkanı vardır. Yapılan anlaşmanın geçerli olması için aşağıdaki şartlara uyulmalıdır:
Anlaşma, alışveriş nesnelerini, ödeme yöntemini ve bir zaman dilimini içermelidir. Bu zaman dilimi maddelere ayrılmaktadır. Forumda bildirim yapılan iade süresi aşağıdaki süreleri aşması halinde aşağıdaki süreler geçerlidir. İade süresi dolması halinde alacaklı şikayeti olmasa bile yetkililer icra veya cezai işlem yöntemine başvurabilirler. 
Yetkililer kendi uygun görmeleri halinde ilave süre yada süre sonu belirtebilirler. Yetkililerin belirtmiş olduğu sürelere oyuncular uymak durumundadır. İade süresi dolmadan önce oyuncular eğer iadeyi gerçekleştirmek için bir engelle karşılaşıyorsa (Örneğin oyuncunun esaret yada fakirlik laneti bulunması yada bloke edilmesi gibi) oyuncu destek sistemi üzerinden icranın yapılmasını istemelidir. Oyuncunun cezalı olması oyuncuya olan borcunuzun iptal olmasına sebep olmaz. Bloke edilmiş hesaplara olan borçlar yönetim tarafından el konulur.

a) 0-15 Altın ya da değerinde nesne satışının geri ödeme zaman aralığı: 15 gün. 

b) 15-35 Altın ya da değerinde nesne satışının geri ödeme zaman aralığı: 25 gün. 

c) 35-70 Altın ya da değerinde nesne satışının geri ödeme zaman aralığı: 30 gün. 

d) 70-100 Altın ya da değerinde nesne satışının geri ödeme zaman aralığı: 40 gün. 

e) 100 altın üzerindeki Altın ya da değerinde nesne satışları forumda belirtilmeli ve değeri ne kadar olursa olsun maksimum 50 gün içerisinde tamamlanmalıdır.


ALIŞVERİŞ KONULARINDA ÖDEME TARİHİ BELİRTİLMEYEN ALIŞVERİŞLER GEÇERSİZDİR! 

1. Oyuncular arasında ödünç olarak yada borç olarak verilen para miktarı ve eşyaların piyasa değeri toplamı 100 altını geçmesi halinde güvence bedeli sadece 100 altın olarak hesaplanır, kalan miktar borçlu oyuncudan tahsil edilebilirse ödenir. Meslek kaynakları ve itemlerde bu kurala dahildir.

2. Tüm taraflar (yani 2 oyun karakteri), anlaşmayı onaylamalıdır.ALIŞVERİŞ KONULARINDA ÖDEME TARİHİ BELİRTİLMEYEN ALIŞVERİŞLER GEÇERSİZDİR! forum uyarısı almasına müteakip alışverişlerine gün tayini yapılmayan durumlarda kullanıcılara nesne/para iadesi için Yeni bir gün tayini yapılır!

3. Alışverişin yapıldığı gün içerisinde foruma işlenmesi zorunludur. Foruma bildirimi yapılmayan borç/alacak veya ödünç nesneler karşılıksız alışveriş kapsamında pushing olarak nitelendirilir.

4. Bahsi geçen fiyatlar, güncel piyasa değerlerini temel almalıdır (güncel piyasa değerinin %30'den fazla düşük yada yüksek olamaz, örneğin: 1 altınlık malzeme için en düşük miktar 70 gümüş en yüksek miktar 1 altın 30 gümüş olmalıdır).

5. Dwarsaga.com yönetimi oyun içerisinde FAİZe izin vermez. FAİZ sistemi oyun içerisinde cezaya tabidir. Borçlu ve alacaklı aldığı veya sattığı kadar mal/para ile sorumludur. Ancak, alınan borç para harici item yada meslek kaynağı ise vade sonunda piyasa fiyatına denk olarak ödemek bu kapsamın dışındadır. 

6. Taksitle alışveriş durumunda, her taksit ödemesi, ilgili forum girdisinde kayda geçirilmelidir. 

7. Bir icranın gerekli olduğu koşullarda, bu, ödenmemiş miktarın piyasa değeri üzerinden hesaplanır. Olası kâr ya da çıkar sözleşmeleri göz önüne alınmaz. Borçlu tarafın borcu miktarındaki değerler kadar ceza yansıtılır. Dwarsaga.com yönetimi ayrıca bir ilave ceza yansıtmaz. İcra, borçlu oyuncuda yeterli altın ya da satılan nesnenin devredilebilir olması halinda uygulanır. Olmaması halinde ise borçlu oyuncuya ceza verilir ve ceza bedeli alacaklı oyuncuya aktarılır

8. Forumdaki sözleşmede; Alacaklı ve verecekli kullanıcı isimleri, alışverişte geçen tüm nesne/parasal değerler, verilen nesne/parasal değerlerin ne zaman geri ödeneceği, ödünç yada borç verilen nesneler için biçilen parasal değer ve iki oyuncunun da konu altında alışveriş konusunda onayları bulunmak zorundadır. Aksi takdirde yaptığınız anlaşmalar geçersiz sayılabilir ve herhangi ilgili cezayla karşı karşıya kalabilirsiniz.

ÇOK ÖNEMLİ (***) 9. Bağlantılı hesaplar için borç alacak eylemi mümkün değildir. Oyuncular ortak internet paylaşımı gereken durumlar olursa bağlantı paylaşımı öncesinde borç ve alacak kapatılmalıdır. ( Hiçbir özel sebep bu kuralı esnetemez ve Oyun Yönetimi kural dışı alışverişlerde cezaları alışverişe uymayan tüm kullanıcılara uygulama hakkını saklı tutar)


9. Nesneleri ücretsiz aktarmak veya belirtilen piyasa değerinin çok altı fiyatlar karşılığında öteki oyuncuya aktarımı yasaktır. Alışverişlerde karşılıklı nesne yada para/pırlanta/yakut değerleri ile takas mümkündür. İki taraflı kazanımların olması şarttır. ( Örneğin: Terkedilmiş evden parası karşılığı item siparişi verilebilir). 

10. Şifacı/Hırsız/Cellat gibi meslekler ile alakalı alışverişler bildirilerek yapılmalıdır. Bu tür eylemlerin forum açıklaması ABCDEF nickli oyuncu 50 gümüş karşılığında 20 adet travma iyileştirecek şeklinde olmalıdır. Buradaki önemli kısım; hibe ya da karşılıksız alışveriş durumlarını bu tür alışverişleri kullanarak yapmak yasaktır. Yani bir oyuncuya şifacı mesleğinde gelişmek adına yüksek miktar para aktarımı yapmak yasaktır. Bu yüzden özellikle şifacı mesleğinde gelişme karşılığında tomar başına maksimum 5 gümüş olacak şekilde sınırlama getirilmiştir.

11. Ortak Instanceler olarak yapılan alışverişler de aynı şekilde Alışveriş kurallarına tabidir. (örneğin 2 kişilik bir terkedilmiş ev takımı içerisinde yapılan her alışveriş forumun ilgili konusuna yazılmalı ve onaylanmalıdır. oyuncular belirtilen sürelerde alışveriş işlemlerini tamamlamak zorundadır)

12. Alışverişler iki kişi ya da forumda belirtilen ve onaylayan oyuncular arasında geçerlidir. Herhangi alışverişte aracı (başka bir oyuncu) üzerinden alışveriş tamamlanamaz/işlem yapılamaz. Bu işlem madde 1 kapsamında karşılıksız alışveriş olarak değerlendirilir.

13. Alışverişlerde geri ödeme sadece borçlu oyuncuda yeterli miktarda para bulunması halinde ya da satılan nesnenin devredilebilir olması halinde gerçekleştirilir. Borçlu oyuncuda yeterli miktarda para bulunmaması halinde ceza verilir ve ceza ödemesi alacaklı oyuncuya aktarılır. Sorumluluk oyunculara aittir.

age_rating